Σάββατο, 4 Απριλίου 2009

Μαρκογιαννάκη superstar αλληλούϊα!!!! χα χα χα χα χα χα χα χα χα

Με το πρόσχημα της «εξάλειψης της βίας», το 2008, έβαλαν κάμερες στα γήπεδα... Με το πρόσχημα «της ασφάλειας των πολιτών», το 2005, ζήτησαν εγγράφως να λαμβάνουν απευθείας εικόνα και ήχο από 342 κάμερες παρακολούθησης. Και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση η πραγματικότητα τους διέψευσε, αφού τα μάτια του Μεγάλου Αδελφού αποδείχτηκαν «καμερούλα μια... σταλιά» στον τομέα και της πάταξης της βίας και της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Αυτοί όμως εξακολουθούν να επιμένουν και να ζητούν κάμερες διά πάσαν νόσον... ακόμη κι όταν οι Βρετανοί αστυνομικοί -που έχουν στη διάθεσή τους 4,2 εκατομμύρια κάμερες κλειστού κυκλώματος- χαρακτηρίζουν τη χρήση καμερών κλειστού κυκλώματος το «απόλυτο φιάσκο» για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.
Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είχε πει: «Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, όπως είναι οι τράπεζες, και η Ελληνική Αστυνομία που αγωνίζεται για την καταπολέμηση του εγκλήματος να μην έχει τη δυνατότητα χρήσης σε ευπαθείς περιοχές».
Ολα αυτά την ίδια στιγμή που η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διέταξε το ξήλωμα του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε μικροβιολογικό εργαστήριο, με το σκεπτικό ότι «ο συνεχής έλεγχος των χώρων εργασίας με μέσα παρακολούθησης προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την ιδιωτικότητα των εργαζομένων», το υπουργείο Εσωτερικών εξακολουθεί να θέλει κάμερες παντού.

Ακόμη και αν πολλοί εγκληματολόγοι έχουν επισημάνει κατά καιρούς ότι οι «οι κάμερες δεν μειώνουν την εγκληματικότητα» και πως «για τον απελπισμένο ή τον εξαγριωμένο η ύπαρξη της κάμερας δεν έχει σημασία». *

Περισσότερα enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου