Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Επίθεση από την Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου δέχτηκε το βράδυ της 29/3 στο Ρέθυμνο ο φοιτητής Γ. Μωραΐτης, συνδικαλιστής του συλλόγου φοιτητών Πολιτικ

Ο Δημήτρης Κ., μέλος της Κομουνιστικής Οργάνωσης Ανασύνταξη, κάνει λόγο για στοχοποίηση του συνδικαλιστή λόγω της πολιτικής του δράσης η οποία ενοχλούσε. Στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής όξυνσης, λίγες μέρες πριν από τη πανεργατική απεργία στις 2/4 και μετά τα συνθήματα φασιστικού περιεχομένου που είχαν γραφτεί στους τοίχους αίθουσας ενάντια στον αγωνιστή του ΕΑΜ, Μανώλη Γλέζο, πριν από εκδήλωση στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής, η επίθεση σε βάρος του συνδικαλιστή δεν είναι τυχαία, επισημαίνει ο Δημήτρης Κ. Είναι γνωστή άλλωστε η δράση των ακροδεξιών ομάδων, είτε με την απροκάλυπτη παρουσία τους δίπλα από τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις, είτε κάτω από το πρόσχημα των «αγανακτισμένων πολιτών», προπηλακίζοντας διαδηλωτές με την ανοχή της αστυνομίας, συμπληρώνει.
Ο φοιτητής Γ. Μωραϊτης, που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι, βρίσκεται εκτός κινδύνου. Φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε παγκρήτια αντιφασιστική πορεία, την Παρασκευή 3/4, στις 18.00, στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου