Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Έρχεται το καλοκαίρι και ο τουρισμός σκύβει μέσα στην κρίση να πιάσει το σαπούνι που του έπεσε. Δυστυχώς θα πονέσει πολύ!!



Είναι γνωστό σε όλους , όλοι το ξέρουν αλλά κανείς δεν το συζητά, όλοι στρουθοκαμηλίζουν, μπροστά σε αυτό που έρχεται, στο χωρίο μου λένε πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!
Η στάση του κράτους είναι παρόμοια με την στάση που είχε την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών, δηλαδή καμία προετοιμασία, λειτουργεί με το βλέποντας και κάνοντας, αντιμετωπίζει μόνο τις συνέπειες και είναι έτοιμο μόνο για να δεχτεί τον ρόλο του μετέπειτα σωτήρα για καθαρά λόγους ψηφοθηρικούς.
Στην κυβέρνηση περιμένουν να περάσει αυτή η οικονομική λαίλαπα του καλοκαιριού και να μετρήσουν τις απώλειες και τη δύναμη του αφοπλισμού, της μνήμης και της συνειδητής λογικής, μέσα από την εφαρμογή της "τριχίλιαρης εξαγοράς".
Μέσα σε όλα τα καλά είναι και η απαγόρευση του τσιγάρου από την 1η Ιουλίου σε όλους τους δημόσιους χώρους, στις ταβέρνες, στα εστιατόρια, στα καφέ ,στα μπαρ. Ένα μέτρο που σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ιρλανδία την Γερμανία και την Αγγλία επέφερε πτώση στα έσοδα του κράτους από το ΕΦΚ καθώς και πτώση του τζίρου ως και 30 % στα μπαρ και στα εστιατόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου