Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Η κυβέρνηση των ενδοιάμεσων φροντίζει έτσι ώστε οι κουμπάροι και πάλι να κερδίζουν

Σε κλοιό άγριας κερδοσκοπίας βρίσκονται οι καταναλωτές. Την ώρα που οι τιμές παραγωγού μειώνονται δραστικά, οι τιμές των προϊόντων στα ράφια ακολουθούν την ανηφόρα.

Oι καταναλωτές φθάνουν να πληρώσουν στο ράφι βασικά καταναλωτικά αγαθά έως και 1.340% ακριβότερα συγκριτικά με την τιμή με την οποία αυτά ξεκινούν από το χωράφι.
Οι αδικαιολόγητες αυτές αποκλίσεις τιμών καταγράφονται στα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελλάδος και του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, σύμφωνα με τα οποία ενώ ο παραγωγός πουλά το ρύζι προς 0,31 ευρώ το κιλό, ο καταναλωτής φτάνει να το αγοράζει από τα καταστήματα ειδών διατροφής προς 3,5 ευρώ το κιλό, δηλαδή 1.029% ακριβότερα.
Τα στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι «τα δυο άκρα της παραγωγικής αλυσίδας δέχονται τεράστιες πιέσεις. Προς τα κάτω οι παραγωγοί και προς τα πάνω οι καταναλωτές. Οι ενδιάμεσοι κυριολεκτικά κάνουν πάρτι», δήλωσε επαναλαμβάνοντας το αίτημα για μείωση των τιμών από 8% έως 10%

Θα τα διαβάζουν τώρα αυτά οι αγρότες και θα τραβάνε τα βυζιά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου