Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ένοχος κρίθηκε με επιβολή ομόφωνης κάθειρξης 12 ετών, ο επίδοξος δολοφόνος Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, ηγετικό στέλεχος της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, γνωστός ως «Περίανδρος».
Ήταν καταδικασμένος πρωτόδικα σε 21 χρόνια φυλάκιση για απόπειρες ανθρωποκτονιών εναντίον δύο φοιτητών και ενός εκπαιδευτικού στις 16 Ιουνίου 1998 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Το Εφετείο μετέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, την απόπειρα δολοφονίας από πρόθεση, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, και του δόθηκε η δυνατότητα αναίρεσης της απόφασης.

Εικάζεται ότι θα είναι ελεύθερος το... καλοκαίρι! Θα έχει εκτίσει μόλις... τέσσερα (!) χρόνια φυλάκισης, αφού βρίσκεται στη φυλακή μόνο από τον Σεπτέμβριο του 2005. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του εφετείου να μειώσει την ποινή του κατά θεαματικό τρόπο σχεδόν στο μισό - από 21 σε 12 χρόνια

Το πολιτικό μήνυμα της αποφυλάκισης του είναι πολύ σοβαρό.
Η ακροδεξιά βία βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. Επιζητεί τη δολοφονία ανθρώπων.
Ακροδεξιοί ήταν αυτοί που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν με πυροβολισμό τον μαθητή στο Περιστέρι στα μέσα Δεκεμβρίου, ακροδεξιοί ήταν αυτοί που έριξαν τη χειροβομβίδα στο Στέκι των Μεταναστών, στα Εξάρχεια, για να κομματιάσουν όσους περισσότερους μπορούσαν από τα δεκάδες συγκεντρωμένα άτομα.
Ακροδεξιοί ήταν αυτοί που επιτέθηκαν σε μετανάστες στο Αιγάλεω και στο Κολωνό, ταυτόχρονα με τους ομοϊδεάτες τους στην Γερμανία που επιτέθηκαν σε Ινδούς μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου