Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Έχουν και το καρπουζι έχουν και το μαχαιρι!!




Από το όπλο του 23χρονου ληστή που συνεπλάκη με τον αστυνομικό κατά τη χθεσινή ληστεία στο κατάστημα «Γερμανός», έπεσε νεκρή η 32χρονη υπάλληλος Αθανασία Γκίνη.
Αυτό το συμπέρασμα εξήχθη από τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας.

«Ο αστυνομικός που είναι εκτός υπηρεσίας θεωρείται ότι είναι οιωνί σε υπηρεσία όταν κρίνεται αναγκαία η παρέμβασή του». Αυτό δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Παναγιώτης Στάθης κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του αστυνομικού κατά τη χθεσινή αιματηρή ληστεία σε κατάστημα στο Βύρωνα.
Ο αστυνομικός «επιτρέπεται να οπλοφορεί και εκτός υπηρεσίας. Υποχρεούνται από το νόμο οι αστυνομικοί να παρεμβαίνουν και να προστατεύουν την έννομη τάξη είτε είναι εντός ή εκτός υπηρεσίας».

Από αυτούς ποιος θα μας προστατέψει;;
Όφειλε προτού εμπλακεί σε ανταλλαγή πυρών να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, δεδομένου ότι βρισκόταν σε κλειστό χώρο και δεν ήταν και ο βρώμικος Χάρη..

Τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν την τραγική κατάληξη, ούτε θα φέρουν πίσω τη νεαρή γυναίκα.
Θα απαντήσουν όμως σε μια σειρά ερωτημάτων; όπως ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο αστυνομικός περίμενε να βγει ο ληστής από το κατάστημα για να καταδιώξει τον δράστη;;

Με εντολή του εισαγγελέα ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, ενώ από τη βαλλιστική εξέταση που αναμένεται να γίνει, θα πιστοποιηθεί αν η σφαίρα προέρχεται πράγματι από το όπλο του ληστή.
Γιατί να μπαίνουν σε τόσο κόπο, αφού το βγάλαν ήδη το συμπέρασμα και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία τον αφήνουν, ενώ θα έπρεπε να είναι μέσα ,τουλάχιστον, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας!!, και για άλλες αξιέπαινες πράξεις που οδήγησαν στον θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου