Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Έχουν και το καρπουζι έχουν και το μαχαιρι!!
Από το όπλο του 23χρονου ληστή που συνεπλάκη με τον αστυνομικό κατά τη χθεσινή ληστεία στο κατάστημα «Γερμανός», έπεσε νεκρή η 32χρονη υπάλληλος Αθανασία Γκίνη.
Αυτό το συμπέρασμα εξήχθη από τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας.

«Ο αστυνομικός που είναι εκτός υπηρεσίας θεωρείται ότι είναι οιωνί σε υπηρεσία όταν κρίνεται αναγκαία η παρέμβασή του». Αυτό δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Παναγιώτης Στάθης κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του αστυνομικού κατά τη χθεσινή αιματηρή ληστεία σε κατάστημα στο Βύρωνα.
Ο αστυνομικός «επιτρέπεται να οπλοφορεί και εκτός υπηρεσίας. Υποχρεούνται από το νόμο οι αστυνομικοί να παρεμβαίνουν και να προστατεύουν την έννομη τάξη είτε είναι εντός ή εκτός υπηρεσίας».

Από αυτούς ποιος θα μας προστατέψει;;
Όφειλε προτού εμπλακεί σε ανταλλαγή πυρών να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, δεδομένου ότι βρισκόταν σε κλειστό χώρο και δεν ήταν και ο βρώμικος Χάρη..

Τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν την τραγική κατάληξη, ούτε θα φέρουν πίσω τη νεαρή γυναίκα.
Θα απαντήσουν όμως σε μια σειρά ερωτημάτων; όπως ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο αστυνομικός περίμενε να βγει ο ληστής από το κατάστημα για να καταδιώξει τον δράστη;;

Με εντολή του εισαγγελέα ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, ενώ από τη βαλλιστική εξέταση που αναμένεται να γίνει, θα πιστοποιηθεί αν η σφαίρα προέρχεται πράγματι από το όπλο του ληστή.
Γιατί να μπαίνουν σε τόσο κόπο, αφού το βγάλαν ήδη το συμπέρασμα και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία τον αφήνουν, ενώ θα έπρεπε να είναι μέσα ,τουλάχιστον, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας!!, και για άλλες αξιέπαινες πράξεις που οδήγησαν στον θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου