Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

Μαζική απάντηση πολιτών στην επίθεση με χειροβομβίδα

Περισσότεροι από 2.000 πολίτες διαδήλωσαν την Πέμπτη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τη «φασιστική, παρακρατική, δολοφονική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών» την προηγούμενη Τρίτη.
Οι διαδηλωτές διαμήνυσαν ότι «αυτή η επίθεση δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Στεκιού, του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Είναι επίθεση εναντίον όλων μας, του κινήματος, της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Κυρίως όμως είναι επίθεση κατά του κινήματος που βγήκε απο την εξέγερση του Δεκέμβρη. Αυτό το κίνημα προσπαθούν οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί να εκφοβίσουν με ΜΑΤ και χημικά, συκοφαντίες από τα ΜΜΕ, διώξεις, ακόμα και χειροβομβίδες».
Ο κόσμος αρχικά συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια και ύστερα πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας, περνώντας έξω από τη Βουλή. Καθώς ο όγκος των διαδηλωτών διαλύονταν επί της οδού Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια, σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε διαμαρτυρόμενους πολίτες και αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν χημικά και κρότου λάμψης.

http://www.tvxs.gr/v6779

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου