Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Να ξεκαθαρίσουμε την έννοια εν οιωνί υπηρεσία

Να ξεκαθαρίσουμε την έννοια εν οιωνί υπηρεσία, την βαρύγδουπη και πολύ πολιτισμένη λέξη, γουαου!!, που πέταξε ο εκπρόσωπος των μπάτσων και κανένας δημοσιογράφος δεν κατάλαβε, δημοσιογράφοι χα!!
Όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, στρατιωτικά σώματα και γενικότερα στις ένοπλες δυνάμεις είναι εν οιωνί σε υπηρεσία..
Τι θέλει να μας πει ο ποιητής με αυτό, όποιος έχει περάσει από στρατό το ξέρει, ότι όπου και να βρίσκεται, ακόμα και σε άδεια θεωρείται ετοιμοπόλεμος και ανακαλείται ανά πάσα ώρα και στιγμή στην υπηρεσία και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, πρέπει να δώσει το παρόν.
Αυτό ισχύει σε στρατό, αεροπορία, ναυτικό, πυροσβεστική, λιμενικό και... αστυνομία
Έτσι λοιπόν ο στρατιωτικός που υπηρετεί, στην Λήμνο π.χ , ξεκινάει πρώτη μέρα την άδεια του στην Κεφαλλονιά , αν για ένα γεγονός, μια εμπόλεμη κρίση π.χ.,διαταχτεί από την υπηρεσία του την επομένη να είναι πίσω, είναι πίσω και δεν τελειώνει την άδεια του
και με δυο μέρες καθυστέρηση όπως κάθε δημόσιος υπάλληλος.
Αναλόγως στο σώμα που υπηρετεί, ειδικότητα και περιοχή, δίνει και αναφορά στο ποιο μέρος βρίσκεται και τηλέφωνα επικοινωνίας έτσι ώστε η μονάδα του να μπορεί να τον βρει και αν εκεί που βρίσκεται δεν υπάρχει κανένα είδος επικοινωνίας αναφέρεται στο πιο κοντινό σώμα (κυρίως σε περιπτώσεις
που υπάρχει κάποιος συναγερμός)
Ακόμα και οι γιατροί, όταν επιβιβάζονται σε μέσα μεταφοράς όπως πλοία και αεροπλάνα, αναφέρουν την ειδικότητα τους και βρίσκονται σε ένα είδος οικειοθελώς ,εν οιωνί υπηρεσία, μέχρι να αποβιβαστούν.
Έτσι και ο μπάτσος , που υπηρετεί στην Αθήνα και ενώ βρίσκεται στην Ρόδο για διακοπές, σε ένα γεγονός που μπορεί να διαδραματιστεί εκεί και η τοπική αστυνομία χρειαστεί ενισχύσεις, ο μπάτσος μπορεί ο ίδιος να αναφερθεί, η να τον διατάξει η υπηρεσία του.
Για αυτό του δίνεται το δικαίωμα της οπλοκατοχής του υπηρεσιακού του όπλου, όταν είναι εκτός υπηρεσίας, αλλά όχι και το δικαίωμα της οπλοχρησίας..
γκε γκε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου