Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.


Οι αγρότες έχουν δίκαιο,
πως να μην έχουν άλλωστε, τόσα χρόνια τους

εμπαίζουν και οι μεν και οι δε και οι μπλε και οι πράσινοι και οι κόκκινοι, φορτωθήκαν στις "καμπούρες" τους για πολιτικά και οικονομικά οφέλη, για να καλύψουν την ματαιοδοξία τους.

Οι αγρότες, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες, είναι πολλοί, είναι αριθμητικά πάρα πολλοί, εκατομμύρια και οι πιο πολλοί από αυτούς δεν είναι ούτε επιστήμονες, ούτε καθηγητές, ούτε καν απόφοιτοι μιας σχολής.

Όλη η μέρα και η απασχόληση τους είναι αυτό που κάνουν, η δουλειά τους, δεν χρειάζονται πτυχία για να καλλιεργήσουν την γη, να οργώσουνε, να σπείρουν, να θερίσουν, να ποτίζουν, αυτά τα μαθαίνουν από τα γεννοφάσκια τους.

Οι πιο πολλοί γεννιούνται αγρότες και είναι περήφανοι, και είμαστε και μείς περήφανοι

γιατί χωρίς τον δικό τους ιδρώτα εμείς οι κλεισμένοι στο άστυ, θα ψοφάγαμε τις πείνας.

Χάρη στο δικό τους μόχθο μπορούμε και έχουμε γεμάτα τα ψυγεία μας, καθόμαστε μπροστά στο χαζοκούτι και τρώμε την σαλάτα μας, βλέπουμε τον αγώνα τρώγοντας την ελληνική πίτσα.

Χάρη στην δικιά τους προσπάθεια, στην δικιά τους αγωνία και μάχη με τις καιρικές συνθήκες, με τις βροχές, τα χιόνια, τον καύσωνα, είναι εκεί να κάνουν την δουλειά τους, είναι εκεί να κάνουν αυτό που πρέπει.

Αυτοί είναι εκεί και δεν έχουν βγάλει καμία σχολή, κανένα διδακτορικό, δεν έχουν σπουδάσει οικονομικά, πολιτικές επιστήμες, διοίκηση επιχειρήσεων, δημόσιες σχέσεις, ψυχολογία και ούτε έχουν μάστερ στο μάρκετινγκ και την επικοινωνία, απλά είναι εκεί, με χιόνια με βροχές, άρρωστοι ξεάρρωστοι, γέροι! νέοι! παιδιά! έγκυες γυναίκες! είναι εκεί και κάνουν την δουλειά τους. ΜΑΣ ΤΡΕΦΟΥΝ!!

Και το μόνο που ζητάνε είναι η δίκαιη και ίση μεταχείριση, είναι το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στο να συνεχίσουν αυτό που έμαθαν να κάνουν, να ζήσουν ως άνθρωποι, τίμια εργαζόμενοι και όχι ως επαίτες, να μεγαλώσουν την οικογένεια τους και να δώσουνε σε αυτό τον τόπο την επόμενη γενιά παραγωγών.

Μια γενιά που πραγματικά χρειάζεται, γιατί η διαφήμιση με "τα ψάρια είναι τετράγωνα και ζούνε σε κουτί" δεν είναι μακριά.

>Όταν όμως οι κυβερνώντες υπόδουλοι στην ματαιοδοξία τους και στα προσωπικά οφέλη, τους αναγκάζουν να περιορίσουν την παραγωγή και συνάπτουν συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρίες για εισαγωγή προϊόντων από τρίτες χώρες, όταν ενισχύουν την ίδρυση ύπαρξη και ανάπτυξη καρτέλ μεσαζόντων, όταν αυτοί οι μορφωμένοι, οι τελειόφοιτοι σχολών και πανεπιστημίων, οι έχοντες μάστερ στα οικονομικά και στην επικοινωνία, παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους, αδιαφορούν για το πιάτο των πολιτών που τους ψήφισε και ενδιαφέρονται μόνο για το δικό τους, για την δική τους τσέπη και την δική τους "οικογένεια", τότε έρχονται όλα τα προβλήματα.

Τότε αυτοί θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να μπερδέψουν τον "αγροίκο" αγρότη, για να τον καθοδηγήσουν, να τον ελέγξουν, να τον κάνουν όργανο του κόμματος τους, θα του βάλουν λόγια στο στόμα που ούτε ο ίδιος θα κατανοεί, θα τον διασπάσουν, θα τον διχάσουν, θα τον υπνωτίσουν με το χαζοκούτι και την ψευδό γκλαμουριά, θα του υποσχεθούν και στο τέλος θα τον φτύσουν σαν κουκούτσι.

>Σήμερα οι αγρότες δείχνουν να έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, τον καιρό που ήταν μαριονέτες του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Δείχνουν να έχουν μάθει ότι μέσα από τους αγώνες τους, οι ίδιοι δεν κέρδισαν πραγματικά τίποτα.

Δείχνουν να έχουν μάθει ότι οι αγώνες τους δεν ήταν παρά ένας αγώνας συνδικαλιστών και βουλευτών για την «καρέκλα» και αυτοί ήταν τα μυρμήγκια.

Καθώς παλεύουν με την "λερναία ύδρα", την κυβέρνηση, με τα πολιτικά ανδρείκελα και με τους εαυτούς τους, ευχόμαστε να παραμείνουν ενωμένοι, όλοι, σε αυτόν το κοινό αγώνα και να μην επικρατήσει η λιγδιασμένη και ξοφλημένη λογική του καπιταλισμού και των απεχθή λαϊκών εκπροσώπων του, για το βωμό του προσωπικού κέρδους ,είτε ατομικού είτε μονομερώς συλλογικού.

Ευχόμαστε να αντέξουν και να μην επικρατήσουν και πάλι οι απόψεις των εχόντων και των τσιφλιγκάδων καθώς είναι γνωστό ότι αυτοί θα πάρουν το μπουκάλι με το λάδι.

Ευχόμαστε να νικήσουν!!

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ???
    ΑΝ ΝΑΙ, ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΩΝ....ΤΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή