Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Πρόκληση ή "πρόκληση"

Ας βάλουμε τις λέξεις Πρόκληση και Προκλήσεις σωστά
καθοδηγούμενοι από το πνεύμα της αμφισβήτησης.
"Πρόκληση" και "προκλήσεις" της ¨Άγκυρας
Κάθε φορά η "πρόκληση" είναι και διαφορετική, είτε πολιτική,είτε στρατιωτική, είτε θρησκευτική, είτε κοινού αισθήματος.
Όλες όμως οι "προκλήσεις" δέχονται τρεις αναλύσεις:

1) Όντως η Τουρκία βλέποντας την εσωτερική αναταραχή που επικρατεί στην Ελλάδα,
να επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της, την κατατρόπωση του γοήτρου και της θέσης της στην διεθνή σκακιέρα, την εμπλοκή της σε δυσμενή κατάσταση, τον διασυρμό της σε διεθνή δικαστήρια για γεωγραφικές, πολιτικές και οικονομικές απολαβές,
η απλά και σε μια οικονομική αφαίμαξη μέσα από τις πτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών
καθώς η κάθε πτήση κοστίζει σε καύσιμα, φθορά και ανταλλακτικά.

2) Να είναι "πρόκληση -τιμωρία" του ΝΑΤΟ, της Αμερικής, για της επιλογές της
Ελλάδας στο δρόμο του φυσικού αεριού και στην άδεια της σε ρώσικα στρατεύματα (φαίνεται σαν να είναι όρος της συμφωνίας για το φυσικό αέριο)
να πραγματοποιήσουν στρατιωτική άσκηση στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην ίδια περιοχή που παρουσιάζονται τώρα οι "προκλήσεις", μέσα σε Νατοϊκό χώρο.
Δεν είναι και η πρώτη φορά που η Αμερική χρησιμοποιεί την Τουρκία και τις "προκλήσεις" της:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=269982
http://www.hri.org/news/greek/mpegrb/2004/04-09-23.mpegrb.html#05


3) Να είναι στημένο όλο αυτό, στη βάση της Ελληνοτουρκικής φιλίας, του Νατοϊκού συμφώνου συνεργασίας και άλλων συμφωνιών μεταξύ των δυο κρατών.
Παρατραβηγμένο ίσως το τελευταίο ε; αλλά όχι και αδύνατο, όσο απίστευτο και να ακούγεται.
Σαν βάση θα ξεκινήσω με το γεγονός ότι οι ¨προκλήσεις" , οι λεγόμενες παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τούρκικα αεροσκάφη, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, συμβαίναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν.
Η αξία που θα πάρουν εξαρτάται από την ανάγκη της κυβέρνησης
να προχωρήσει στην αποκάλυψη τους και μέσω προώθησης στα ΜΜΕ ,που είναι γνωστό ότι κάνουν την μύγα ελέφαντα, να δημιουργήσει εντυπώσεις,να αποσπάσει την προσοχή, να κερδίσει την εμπιστοσύνη, να τρομοκρατήσει με τον φόβο ενός επερχόμενου πολέμου,να διατήρηση το STATUS QUO.
Η Ελληνοτουρκική συνεργασία θα λέγαμε ότι είναι πάρα πολύ καλή, κυρίως στον επιχειρηματικό τομέα, εδώ το λαϊκό ρητό βοήθα με να σε βοηθώ να ανεβούμε το βουνό, έχει πραγματική βάση.
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες πάνε και έρχονται, εθνική τράπεζα , ΟΤΕ, φυσικό αέριο και γενικότερα επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου ανταλλάσσουν αρκετό συνάλλαγμα, φέρνοντας χρήμα στη τσέπη τους και στα ταμεία του κάθε κράτους.
Όντως και τα δυο είναι καπιταλιστικά, άρα, πρώτη προτεραιότητα δίνουν στο κεφάλαιο
και στο κέρδος.
Οι μεν πολιτικοί δεν έχουν μέσα τους ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αληθινού ενδιαφέρον για τον λαό που εκπροσωπούν, είναι άπληστοι, βάρβαροι, ανήθικοι, λαμόγια ,απατεώνες και ως υπερασπιστές του κεφαλαίου και του κέρδους είναι οι εκφραστές του καπιταλιστικού ρητού, ο καθένας για την πάρτη του.
Έτσι λοιπόν μόνο για το φαίνεσθαι, για την ψηφοθηρία και για το κέρδος τους, θα πούνε παχιά λόγια που δεν τα πιστεύουν, θα ρίξουν κροκοδειλίσια δάκρυα στον θάνατο αθώων ανθρώπων, θα εκτοξεύσουν υποσχέσεις που δεν θα τηρήσουν και θα στολίσουν με εθνικιστικές κορώνες τις γιορτές.
Για το "γενικό καλό", θα ρίξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ότι χρειάζεται
προς όφελος τους.
Όμως μην ξεγελιόμαστε, ποιοι κάνουν το κουμάντο σήμερα;, έλα ; ε; δεν είναι δύσκολο,
οι τράπεζες φυσικά, οι τραπεζίτες και οι μεγαλοτραπεζίτες, αυτοί που μας χρεώνουν σε μια ζωή σκλαβιά να πληρώνουμε τον αέρα (πορδή) που μας πουλάνε.

Δείτε:
http://www.zeitgeistmovie.com/

Αυτοί είναι οι βασικοί διαπραγματευτές, ότι αποφασίζεται ξεσκονίζεται πρώτα από αυτούς ώστε να μην πλήττονται τα συμφέροντα τους, όλα γίνονται βάση της σωστής και καλής ανταλλαγής, τι μου δίνεις να σου δώσω.
Η Τουρκία αποζητώντας οικονομική ανάκαμψη,θέλει την καλή συνεργασία, ώστε να έχει τις θετικές ψήφους από την Ελλάδα για την είσοδο της στην Ευρώπη,
αν και αυτό πλέον παίζεται καθώς την Ελλάδα την έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια στην Ευρώπη, μιας και κατέχει την χειρότερη θέση στον τομέα της αξιοπιστίας, ενώ η Τουρκία είναι μια νέα ανοιχτή αγορά,παρόλα αυτά η ψήφος της Ελλάδας ακόμα μετράει, η οποία με την σειρά της αποζητά την πιο δυνατή οικονομική διείσδυση στην Τουρκία.
Έτσι η Ελλάδα παρέδωσε τον Οτσαλάν, έτσι η Τουρκία "προκαλεί" κάθε φορά που η Ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες, είτε σκάνδαλα που πρέπει να ξεχαστούν γρήγορα, είτε έντονες κοινωνικές διαμαρτυρίες.
Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση προβλέπει στο να τραβήξει τον κόσμο από τα προβλήματα του και τα διάφορα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει,να σταματήσουν οι αγρότες, οι μαθητές, οι απολυόμενοι, οι ψαράδες,οι συνταξιούχοι,οι εργαζόμενοι,
οποιαδήποτε "αρνητική δραστηριότητα" προς το κράτος, απεργίες και διαμαρτυρίες και κυρίως η φλόγα της εξέργεσης που φώλιασε στις καρδιές των νέων να σβήσει,
για να διατηρηθεί το STATUS QUO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου