Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009



Σαν τους λαγούς εξαφανίστηκαν οι γαλάζιοι αγρότες που πλειοψηφούν στα μπλόκα της Θεσσαλίας και θεωρούν ικανοποιητικά τα μέτρα της κυβέρνησης τους.
"Η κυβέρνηση υπόσχεται ενισχύσεις στους αγρότες για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, χωρίς να λογαριάσει τον ξενοδόχο, δηλαδή τις Βρυξέλλες.
Χωρίς, λοιπόν, το «πράσινο φως» των Βρυξελλών, η κυβέρνηση δεν μπορεί να χορηγήσει τα 500 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε στους αγρότες.
Και για να πάρει το «πράσινο φως» θα πρέπει μεταξύ άλλων να πείσει την Επιτροπή για τους λόγους που την οδήγησαν να χορηγήσει ενισχύσεις και ποιοι θα είναι οι επωφελούμενοι. Αυτό σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του όλου κυβερνητικού σχεδίου. Παράλληλα, με την παρέμβαση αυτή της Επιτροπής, η οποία δεν κρύβει τη δυσφορία της για τη συμπεριφορά των Αθηνών, δεν είναι σίγουρο ότι θα χορηγηθούν τα «ψιχία» των 500 εκατ. ευρώ, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αποφασίσει η Κομισιόν ότι πρόκειται για παράνομες κρατικές ενισχύσεις."
Τελικά και πάλι φαίνεται να περνάνε τα θέλω των τσιφλιγκάδων, ο κομματισμός και η κοροϊδία.
"Το άλλο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η επέκταση των αγροτικών αιτημάτων. Ήδη, ενισχύσεις ζητούν οι αμπελουργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι ροδακινοπαραγωγοί, οι ψαράδες και άλλοι κλάδοι αγροτικών προϊόντων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου