Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Άσκηση; ποιά άσκηση;

Από Ελευθεροτυπία

«Ναι» στην ισραηλινή άσκηση που «δεν είδαμε»

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ανάψει πλήρως το πράσινο φως στην ισραηλινή αεροπορία να χρησιμοποιεί κατόπιν αιτήματός της περιοχές του FIR Αθηνών για εκπαιδευτικές ασκήσεις της.

"Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το ισραηλινό αίτημα για αεροπορική άσκηση, τοποθετείται στις αρχές Δεκεμβρίου και περιελάμβανε 27 αεροσκάφη F16, τρία αεροσκάφη ανεφοδιασμού στον αέρα και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου με σχέδια και εικονικού βομβαρδισμού κατοικημένων περιοχών."

Σχετικά: http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=13619292

Άρα και μήπως τελικά, η πολυφανφαρώδες τουρκική πρόκληση δεν είναι παρά μια φούσκα;
Όλες αυτές τις μέρες γίνονται μαζικές εισροές τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο
Δεν πρόκειται για ένα και δυο, αλλά για πολλά αεροσκάφη και καθ όλη τη διάρκεια της μέρας.
Βασικά οι Τούρκοι πιλότοι δεν έχουν καμιά εξοικείωση με το Αιγαίο. Ο προσανατολισμός σε πτήση πάνω από το Αιγαίο είναι αρκετά δύσκολος , επίσης η είσοδος και η έξοδος προς τα παράλια τους φέρνει σε άσκηση για βομβαρδισμό σε παράλιες περιοχές, όπως π.χ. η Γάζα.
Άρα μπορούμε εμείς οι άσχετοι να υποθέσουμε ότι πρόκειται για στρατιωτική άσκηση της Άγκυρας , εκπαίδευση των πιλότων της με σχέδια εικονικού βομβαρδισμού της Γάζα και γενικότερα του Ισραήλ και η ελληνική αεροπορία παίζει τον ρόλο της Ισραηλινής, ίσως;
Μια άσκηση γνωστή στα σχετικά επιτελεία αλλά κρυφή έτσι ώστε να δημιουργηθεί εδώ όλη αυτή η κρατική τρομοκράτηση του λαού για δήθεν στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία και τελικά!; τα στρατεύματα είναι σε επιφυλακή για τους Τούρκους ή για τους νέους και την εξέργεση τους; ε; οεο;
Διαβάστε:
http://indy.gr/newswire/epistol-apo-ta-stratopeda-poy-arneitai-ton-katastaltiko-rolo-toy-stratoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου