Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Δίνουν τώρα, θα τα πάρουν πίσω αργότερα...

Το ΔΣ του ΕΛΓΑ συνεδρίασε για τον καθορισμό των ζημιογόνων αιτίων, βάσει των οποίων το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ θα μπορεί να χαρακτηρίζεται «αποζημίωση». Η απόφαση του ΕΛΓΑ καθορίζει το περιεχόμενο της υπό έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό ζήτημα να ενταχθούν στο πακέτο των 500 εκατ. ευρώ όλα τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού και του καλαμποκιού.Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Κατσαρός εξήγησε ότι η διαδικασία μέσω ΕΕ δεν επιτρέπεται, διότι οι ζημιές δεν οφείλονται σε καταστροφικούς κινδύνους, όπως θεομηνείες, αλλά ζημιές από διάφορα αίτια, και μάλιστα ανά προϊόν, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο ΕΛΓΑ.
Στον ΕΛΓΑ βρέθηκαν εκπρόσωποι του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών, προκειμένου να λάβουν διευκρινίσεις για το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο εκπρόσωπος των αγροτών, Βασίλης Κιλάφης μίλησε για «καρποφόρα συνάντηση».
Στην Ηλεία, για το προεκλογικό καλόπιασμα, μοίρασαν τριχίλιαρα και πεντοχίλιαρα και σήμερα τα ζητάνε πίσω. Έτσι και τώρα στους αγρότες δίνουν, αλλά θα έρθει η ώρα που θα τα ζητήσουν και αυτά πίσω, κυρίως από τους μικρομεσαίους και τους μικρούς, γιατί τα "μεγάλα αμπέλια" δεν τα ακουμπάνε, αυτά ότι πάρουν πήραν, συμφωνήσαν και την κάνανε από τον αγώνα και πήραν μαζί και τους "εργάτες" τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου