Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Δικάιωση τώρα για την αγωνίστρια Κωσταντίνα Κούνεβα

"Στη χώρα μου το εργατικό δίκαιο ήταν υποχρεωτικό μάθημα στο σχολείο.
Πριν μεταναστεύσω έψαξα το ελληνικό εργατικό δίκαιο και κατάλαβα πως εδώ δεν θα είχα την προστασία που έχουν οι εργαζόμενοι στην Βουλγαρία..."
Μεγάλα λόγια από την άνθρωπο, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια ,αγωνίστρια, Κωνσταντίνα Κούνεβα στην συνέντευξη της στον Ζακί Ντελμόρ.
Λόγια που μας βάζουν να σκεφτούμε, πόσο τελικά έχουμε αποκτηνωθεί;
πόσο έχουμε χάσει την μπάλα, και στην τελική μέσα από το χαζοκούτι, καταντήσαμε μόνο για φαΐ σκατά και νάνι;;;
Πάντως με τον Πολυζογώπουλο, τον καρεκλοκένταυρο, της ΓΣΕΕ μας είχανε ζαλίσει, τι πολιτικοί ,τι κανάλια ,τι το ένα τι το άλλο, αλλά δεν λέω και τώρα...
"...Την έντονη διαμαρτυρία της για την απαράδεκτη-χρονοβόρα και ελλιπέστατη διαδικασία
διερεύνησης της δολοφονικής επίθεσης κατά της Κ. Κούνεβα εκφράζει και η ΓΣΕΕ.
Παράλληλα ζητά άμεση συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης με τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ,
την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και του σωματείου του κλάδου,
για να αντιμετωπιστούν ριζικά και αποτελεσματικά τα τεράστια προβλήματα του κλάδου,
σύμφωνα με τις ολοκληρωμένες προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος..."
Μάλιστα!!!!!!!!!
Τόσα χρόνια ! τα μπουμπούκια της ΓΣΕΕ τώρα καταλάβανε ότι και αυτός ο κλάδος έχει σοβαρά προβλήματα;;;
Βέβαια!! αφού έχουν καταντήσει Ινστιτούτο!!!!!!!!!!!
"..Τα ζώα,όμως,κλωνοποιούνται. Εσχάτως και οι εργαζόμενοι. Αυτή ήταν η νέα λέξη που μάθαμε από την πολυαναμενόμενη έκθεση που ετοίμασε για το χώρο του επαγγελματικού καθαρισμού το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ..." Πλέον την έχουν δει και ακούσει μόνο στον να κάνουν εκθέσεις και να βγάζουν τίτλους΄γιατί από άλλα έργα... μηδέν εις στο πηλίκον.
Που και που έτσι για την πλάκα τους από ότι φαίνεται, για να ξεσκάνε και λίγο,
για να δείχνουν ότι ακόμα μετράνε (την τύφλα τους), ξεσηκώνουν τον εργατικό κόσμο στο να χάσει μεροκάματα, να μπει και στην μαύρη λίστα των αφεντικών, ενισχύοντας δυναμικά την αύξηση του φόβου της απόλυσης και της ανεργίας, την αύξηση του άγχους για την πληρωμή των χρεών και τώρα τον φόβο του συνδικαλίζεσαι. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό...τα εργοδοτικά σωματεία όπως π.χ ΟΙΚΟΜΕΤ, "...Πρόκειται για ένα εργοδοτικό σωματείο, το οποίο στα ιδρυτικά του μέλη έχει στελέχη, προσωπάρχες και επόπτες εταιρείας..." και δεν είναι το μόνο, ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο.
Και έτσι μένουν οι εργάτες ξεκρέμαστοι στις ορέξεις των εργοδοτών τους, χωρίς ελπίδα, χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό στις τράπεζες, "αγρίμια", διχασμένοι να τρώγονται μεταξύ τους, τρομοκρατημένοι, παραδιδομένοι και προδομένοι από καρεκλοκένταυρους, παρτάκυδες, εργατοπατέρες.
"...Δεν έχουμε καμία υποστήριξη από τις Αρχές. Οι μηχανισμοί της επιθεώρηση Εργασίας δουλεύουν προς όφελος της εργοδοσίας..."
Θα μας υπενθυμίσει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, στην συνέντευξη της μετά και από τις συνεχείς καταγγελίες της στην επιθεώρηση εργασίας και την πλήρη αδιαφορία τους. Κάτι που είναι τόσο γνωστό σε όλους , κάτι που ο κόσμος το έχει τούμπανο και η ΓΣΕΕ κρυφό καμάρι.
"...Απαρατήρητη πέρασε η αναφορά στις απειλές και από τον διερμηνέα της συνέντευξης, νομικό και ερευνητή στο Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ...", ο οποίος είπε και το φοβερό ¨...δεν είμαστε στη Κολομβία, εκεί σκοτώνουν τους συνδικαλιστές..."
Όχι κύριε Αποστόλη Καψάλη δεν είμαστε στην Κολομβία , αλλά στην Ελλάδα, εκεί που θέλεις να καμαρώνεις για πολιτισμένη χώρα , αλλά με κάτι σαν του λόγου σου είμαστε χειρότερα και από την Κολομβία.
Αλλά είπαμε η ΓΣΕΕ είναι όπως και να το κάνουμε Ινστιτούτο... για εκθέσεις, καφεδάκι και ταβλάκι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου