Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Ανοιχτή η αγορά την Κυριακή; Γιατί;

Από Ελευθεροτυπία της Κυριακής το παρακάτω κείμενο:

Κυριακάτικα «όνειρα»

*Παγκοσμιοποίηση είναι όταν το αίτημα για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές τίθεται αρχικά (το 2004) σε μία χώρα (Ελλάδα) από ένα επενδυτικό κεφάλαιο (Pradera Fund), που επενδύει (60 εκατ. ευρώ) σε έναν πολυχώρο (Village Park Ρέντη), για να πάρουν... σύνταξη βρετανοί ανθρακωρύχοι και ολλανδοί νοσοκόμοι. Εκπρόσωποι του fund στην Ελλάδα είχαν ταχθεί τότε ανοιχτά υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά οι εμπορικοί σύλλογοι της Νίκαιας και του Κορυδαλλού αντέδρασαν.

Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
Ουσιαστικά μέσα από αυτό το μικρό κείμενο καταλαβαίνουμε μια μεγάλη αλήθεια, ότι το αίτημα που τόσο πολύ προβάλουν πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι οι οποίοι επιζητούν όπως οι ίδιοι διαλαλούν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και το καλό της κοινωνίας, δεν είναι παρά οι Εκπρόσωποι του fund στην Ελλάδα και αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι η μεγάλη τσέπη τους, καθώς μοχθούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Pradera Fundστη συγκεκριμένη περίπτωση, ενός επενδυτικού κεφαλαίου, μιας επενδυτικής εταιρείας η οποία επενδύει ουσιαστικά αέρα, αυτό είναι το λεγόμενο επενδυτικό κεφάλαιο και μέσα από αυτό βγάζει τρελά κέρδη από τους τόκους του επενδυτικού κεφαλαίου, που πληρώνουμε όλοι εμείς μέσα από την εργασία μας και την ξεπλήρωση των "χρεών" μας, είτε είναι δημόσια χρέη είτε ατομικά π.χ. κάρτες, δάνεια κλπ, καθώς τα λεφτά που δίνουμε καλύπτουν ένα δάνειο, που βασικά δεν υπάρχει ως χειροπιαστό χρήμα, αλλά ως χρέος της Τράπεζας προς τον συμβαλλόμενο π.χ. εργολάβο και με τη σειρά του αυτό το δάνειο καλύπτει ένα άλλο "δάνειο" και με τη σειρά του που προχωράει πολύ, ένα επενδυτικό κεφάλαιο, ουσιαστικά ένα τίποτα, κάποιους αριθμούς δηλαδή σε έναν υπολογιστή, μια μαθηματική λογιστική πράξη, εταιρείας που σαν σκοπό έχει την πλήρη εκμετάλλευση και υποδούλωσις μας πάνω στο κέρδος τους, πάνω στο σχέδιο τους να βγάζουνχρήματα πουλώντας μας αέρα κοπανιστό.
Επομένως όλοι αυτοί οι πολιτικοί και οι καλοθελητές επιχειρηματίες που σκέφτονται και μιλάνε για το συμφέρον μας και το συμφέρον της χώρας, ως
Εκπρόσωποι του fund στην Ελλάδα, μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα καθώς γελάνε με το περίγελο που έχουμε καταντήσει, μιας και μεγάλη σημασία στη ζωή μας έχει πάρει η τάδε φίρμα τσάντα και πως να την αποκτήσουμε, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το μέλλον παρά μόνο για τις μεσημεριάτικες εκπομπές στο χαζοκούτι,καθιερώνεται για τα καλά ο καπιταλιστικός κανόνας "ο καθένας για την πάρτη του και χέστα όλα", μας κλέβουν κανονικά και με τρομοκρατικό τρόπο, αδιαφορώντας επικίνδυνα για την ποιότητα της ζωής μας και το μέλλον μας εξασφαλίζοντας μόνο το δικό τους μέλλον, οδηγώντας τους υπόλοιπους στην καταστροφή.

2 σχόλια: