Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ιδαίτερου ύφους εγκαίνια, με κυνήγι των ελεύθερων σκυλιών

Ανοίγει το νέο μουσείο της ακρόπολης και αρχίσανε τα παρατράγουδα . Πρώτον:
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ
Για τα το καταληκτικής αρχιτεκτονικής σπίτια που βρίσκονται επί της Διον. Αρεοπαγίτου αποφασίστηκε να τα μετακομίσουν αλλού διατηρώντας την πρόσοψη τους.
"Οι προσόψεις από τα δύο κτίρια της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17 είναι δυνατόν να μετακινηθούν σε παρακείμενα οικόπεδα, ώστε το μουσείο να έχει θέα προς το διονυσιακό θέατρο. Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε, χθες, πως έχουν εξευρεθεί και ένα ανήκει στο κράτος. Οι ιδιοκτήτες έχουν ενημερωθεί με επιστολή."

Αυτό είναι το πολιτιστικό τους όραμα, πρώτα από όλα και πάνω από όλα η βιτρίνα!! αυτό που φαίνεται, δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Για τους ειδικούς του πολιτισμού σε αυτή την χώρα θα αναφέρω αυτό που είπε ο Χριστός στους Γραμματείς και Φαρισαίους:

"Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας"

Δεύτερον:
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ
Άρχισαν από την εκπομπή του κυρ Παπαδάκη το κυνήγι των αυτοχθόνων ελεύθερων σκυλιών , τα σκυλιά εκεί βρίσκονται πολλά χρόνια πριν έρθουν οι "άποικοι" και είναι γνωστά σε όλους τους κατοίκους της εκεί περιοχής και στην φιλοζωική οργάνωση που τα προστατεύει.
Τώρα με το νέο μουσείο βάλθηκαν να τα εξαφανίσουν για να μην χαλάσουν την εικόνα των εγκαινίων, «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», λέει ο υπουργός. χα! αυτό τους χάλασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου