Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Που είναι η μπάλα οεο;;

Το αστυνομικό κράτος μετά και την τελευταία ωμή απόδειξη της απόλυτης κυριαρχίας του, δείχνει έντονα σημάδια σήψης από τους εγκάθετους φιλοπαρακρατικών φασιστικών οργανώσεων, ιδεολογίας και νοοτροπίας. Η ανάρμοστη συμπεριφορά του μπάτσου ως προς την θρησκευτική πεποίθηση του μετανάστη Ατίκ Μοχάμαντ είναι γεγονός, όπως και η συνεργασία της αστυνομίας ,φιλικά προσκείμενη, με τα ακροδεξιά στοιχεία, αδιάψευστο γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινός.
Η φασίζουσα ιδεολογία του, από την εποχή της χούντας μέχρι και σήμερα είναι κυρίαρχη μέσα στο σώμα της και το πνεύμα της. Την εποχή των συνταγματών είχαν την δύναμη , "βαράμε και δέρνουμε και επιβάλουμε την εξουσία μας" ,"δεν λογαριάσουμε κανέναν" ," εμείς είμαστε η εξουσία". Μέσα σε αυτά τα λόγια περικλείονταν όλο το δόγμα της ελληνικής αστυνομίας. Μετά την κατάρρευση της χούντας σε μια πιο δημοκρατική κοινωνία , περιορίστηκε το δικαίωμα στην αυθόρμητη και μονόδρομη επιβολή της εξουσίας τους πάνω σε άτομα που διαφέρουν από το δικό τους κοινωνικό πρότυπο. Έτσι ενίσχυσαν το σώμα με άτομα φιλικά προσκείμενα στην φασιστική ιδεολογία, σε άτομα ψυχολογικά άρρωστα και τους δώσανε εξουσία, όπλα και την αμέριστη συμπαράσταση, έτσι ώστε να βγάζουν το φίδι από την τρύπα.
Σε αυτό τον φασιστικό κύκλο αποδεικνύεται ότι βρισκόταν και ο υπόλογος μπάτσος, με έντονα ρατσιστικά συναισθήματα, και ψυχολογικά προβλήματα.
Η κίνηση του , επί τούτου. Ήθελε να προκαλέσει, άραγε ήταν αυτόβουλη ενέργεια η προσαρμοσμένη σε κάποιο πειραματικό στάδιο;
Το θέμα με τους μετανάστες είναι σοβαρό, και μεγαλώνει. Αλλά για αυτό δεν ευθύνονται οι ίδιο, που ρίχνονται στην αρένα με τα "λιοντάρια" στο νέο μοντέρνο κολοσσιαίο με έναν λαό που ζητάει θύματα και διψάει για αίμα, ώστε να καλύψει την μιζέρια του, την αδυναμία του και την υποδούλωση του πνεύματος του.

Το θέμα είναι χρόνιο, ποτέ δεν ακολουθήθηκε πολιτική για το θέμα της μετανάστευσης, χρησιμοποιήθηκαν όταν χρειαζόντουσαν ως φτηνά και αναλώσιμα χέρια στις βρώμικες δουλειές που κανείς νεοέλληνας δεν θέλει να κάνει.
Βέβαια όλοι οι νεοέλληνες θέλουν να γίνουν αφεντικά και για αυτό υπάρχει υπερπροσφορά σε μεταονομαζόμενες εργατικές θέσεις του στυλ, υπεύθυνος, manager, επόπτης κλπ με το ποσό των 600 ευρώ.
Του αρκεί του νεοέλληνα να χαρακτηρίζεται κάπως, διότι έμαθε ότι τα ράσα κάνουν τον παπά και ας μην έχει να πληρώσει τον καφέ του, όταν ερωτηθεί τι δουλειά κάνει θα πει περήφανα manager και ας παίρνει μόνο 500 ευρώ.

Με αυτή τη νοοτροπία σε συνδυασμό με την κρίση και την καταστολή του πνεύματος που υφίσταται, χειραγωγείται να εκτονώσει την απογοήτευση του και τα νεύρα του σε μετανάστες και στους κοινωνικά αδύναμους.

Ας κοιτάξουμε καλύτερα τις αυτοκτονίες συνανθρώπων μας που έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και ας καταλάβουμε ότι φοράμε παρωπίδες προσκολλημένοι στο ντουβάρι να βαράμε το κεφάλι ενώ γύρω μας βρίσκεται η πόρτα για να βγούμε από την απελπιστική θέση στην οποία μας τοποθέτησαν
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου