Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Στην κατάθλιψη όλη η χώρα.Αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Οικογενειακή τραγωδία με τρεις νεκρούς και ένα παιδί να δίνει μάχη για τη ζωή του σημειώθηκε στην Καλλιθέα. Σαραντάχρονος σκότωσε με μαχαίρι την 26χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια πήρε στην αγκαλιά του τα δύο παιδιά τους ηλικίας 3 και 2 ετών, ανέβηκε στην ταράτσα και πήδηξε μαζί τους από τον 6ο όροφο στο κενό. Ο ίδιος και το 2χρονο αγόρι σκοτώθηκαν, ενώ το 3χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με συντριπτικά κατάγματα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Με κυνηγετική καραμπίνα έδωσε τέλος στη ζωή του και ένας 65χρονος από το χωριό Βιάννος Ηρακλείου Κρήτης.
Προχθές, 81χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 78χρονη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε διαμέρισμα στον Ν. Κόσμο. Στις 7 Μαΐου 70χρονος τραυμάτισε σοβαρά την 56χρονη συζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Στις 28 Απριλίου, 38χρονος στραγγάλισε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μπροστά στα έντρομα μάτια των δύο παιδιών τους. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρόδο.

Όλη χώρα πέφτει όλο και πιο βαθιά στην κατάθλιψη, λόγω της οικονομικής κρίσης, της έλλειψης ελπίδας για το μέλλον από τους πολιτικούς της χώρας, από την απαισιοδοξία, από την αδιαφορία και την ηλιθιότητα που μας διαποτίζουν καθημερινά τα ΜΜΕ, από την απάθεια που μας έχει καθηλώσει στον καναπέ, από τα διεφθαρμένα συνδικαλιστικά όργανα από την έλλειψη εμπιστοσύνης στους ίδιους τους εαυτούς μας και στον συνάνθρωπο μας, από την αποξένωση του καπιταλιστικού συστήματος, από την κατάλυση των αξιών, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας.
Κατ τα άλλα, αυτό που μας απασχολεί είναι η γιουροβίζιον, οι ευρωεκλογές και η κατά φαντασία γρίπη των χοίρων η ανθρώπων η όπως θέλετε πείτε την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου