Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Την ακούνε καλά στην Βαρκελώνη!!


Ίχνη κοκαΐνης εντόπισαν Ισπανοί επιστήμονες στον αέρα δύο εκ των μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας, χρησιμοποιώντας νέα πρωτοποριακή μέθοδο.Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το πιο «δημοφιλές» ναρκωτικό στον αέρα τόσο της Μαδρίτης όσο και της Βαρκελώνης είναι η κοκαΐνη, καθώς βρέθηκε σε συγκεντρώσεις που κυμαίνονταν από 29 έως 850 πικογραμμάρια (1/3.000.000.000.000 του γραμμαρίου) ανά κυβικό μέτρο αέρα.
«Άλλο ένα ναρκωτικό που βρέθηκε σε ανιχνεύσιμες ποσότητες στη Μαδρίτη ήταν η ηρωίνη- αλλά όχι στη Βαρκελώνη» είπαν εκπρόσωποι του ινστιτούτου CSIC, από όπου ήταν η επιστημονική ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα.
Ένα ακόμα στοιχείο που προέκυψε ήταν πως τα σαββατοκύριακα οι συγκεντρώσεις ήταν μεγαλύτερες, κάτι που δείχνει σαφώς μεγαλύτερη κατανάλωση κατά τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Οι αρχές τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, καθώς οι ποσότητες που περιέχονται στον αέρα δεν είναι αρκετές για να επηρεάσουν τους κατοίκους. «Ακόμα και αν ζούσαμε 1.000 χρόνια, η ποσότητα του αέρα που θα εισπνέαμε δεν θα ήταν αρκετή για να πούμε ότι καταναλώσαμε μια κανονική δόση», δήλωσε ο Μίρεν Λόπεζ δε Άλβα, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα.
Έκλεισα ήδη τις διακοπές μου στην Βαρκελώνη, λίγο Ισπανικός αέρας θα μου κάνει καλό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου