Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;;; οεο!!

Γενική απεργία για την Πέμπτη 2 Απριλίου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας την κρίσιμη αυτή περίοδο.Η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ που συνεδρίασε σήμερα (Πέμπτη), αφού συζήτησε διεξοδικά τα εργασιακά προβλήματα όπως αυτά διαμορφώνονται αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Ανάδειξη και προώθηση των αιτημάτων-διεκδικήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις και τους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση -κόμματα - υπουργεία - εργοδότες) επικοινωνιακή καμπάνια, περιφερειακές συσκέψεις, εξορμήσεις στους χώρους εργασίας.
2. Γενική απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου
3. Ημερίδα - σύσκεψη στον Πύργο Ηλείας με τη Νομαρχιακή, Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Τοπικούς Φορείς, την Παρασκευή (6/3/2009) με θέμα: «Αναπτυξιακή πρόταση για την Νοτιοδυτική Ελλάδα και ειδικότερα τον Νομό Ηλείας».
4. Την ημέρα της γυναίκας 8 ΜΑΡΤΗ, πρωτοβουλίες και δράσεις της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων, στους εξής άξονες:
-Διεκδίκηση σταθερής εργασίας και καμπάνια για τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας (καθαρισμός, φύλαξη, κ.λπ), σύμφωνα με την μελέτη - πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
-Άδειες Μητρότητας και ουσιαστική προστασία της γυναίκας. Απόκρουση της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.
5. Στις 21 Μαρτίου, ημέρα κατά του ρατσισμού, συμμετοχή στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης για τους Μετανάστες, στο Ρέθυμνο Κρήτης.
6. Πανελλαδική ημερίδα στις 11 Απριλίου για την καταπολέμηση της ακρίβειας και το καταναλωτικό κίνημα των εργαζομένων με την συμμετοχή και των Εργατικών Κέντρων.
7. Την εργατική Πρωτομαγιά (1η ΜΑΗ) συλλαλητήρια και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία των Τοπικών Εργατικών Κέντρων, στις οποίες θα συμμετέχουν και τα μέλη διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Μέσα σε όλα βρήκαν και οι εργατοπατέρες τον χρόνο για να κάνουν τη βόλτα τους!!!
Ε!!! να πούνε και αυτοί ότι κάνουν και κάτι, ε;;;;!!! και καλά την απεργία για ποιο λόγο την θέλουνε;; Να απεργήσουμε γιατί η όλη κατάσταση, που τόσα χρόνια βάλανε και αυτοί το χεράκι τους, είναι σκατά;;;
Να απεργήσουμε για να διεκδικήσουμε τι;;; την συμμετοχή μας στην κρίση τους;; για να παραδεχτούμε ότι εμείς φταίμε για τις απώλειες των τραπεζών και των φαταούλων
βιομηχάνων και επιχειρηματιών;;; να συμμετέχουμε και να συμπορευθούμε στην άπληστη και ανίκανη διαχείριση τους;;;
Δεν το νομίζω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου