Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Δεν συναλλάζεται η κυβέρνηση με τους "τρομοκράτες"


Ήρθαν και γνώρισαν από κοντά και οι Κρητικοί αγρότες την φιλοξενία, που τόσο απλόχερα χαρίζει, το κράτος των Αθηνών, μέσω των εκπροσώπων τους.
<<Συγκεκριμένα, 1.100 αγρότες με 145 αγροτικά αυτοκίνητα και 65 τρακτέρ έφθασαν με τα πλοία "Λατώ", "Κρήτη Ι" και "Φαιστός" με σκοπό να μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να έχουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου σχετικά με τα αιτήματά τους.
Γύρω στις 8.30 το πρωί και ενώ βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης και τον εισαγγελέα, δέχθηκαν επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ, που τους έριξαν χημικά και δακρυγόνα.>>
Ο λόγος;;; Να μην κάνουν πορεία με τα τρακτέρ μέσα στην Αθήνα, να μην "εισβάλουν" και καταπατήσουν το "άβατο". Δεν ήθελε η χουντο-κυβέρνηση του Καραμανλή να δημιουργήσουν οι αγρότες από την Κρήτη, προηγούμενο και παράδειγμα που αύριο θα ακολουθούσαν και αγρότες από άλλους νομούς. Αν η πορεία που ήθελαν να πραγματοποιήσουν οι αγρότες δεν είχε προηγούμενο όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση της ΝΔ, μια "χασούρα" που θα τους ακολουθούσε για χρόνια όπως ακολουθεί τους πασόκους το σκάσιμο στα λάστιχα των τρακτέρ. Αυτό δεν το ήθελε καθόλου ο Καραμανλής και το επιτελείο του, τέτοια χασούρα στην πλάτη τους;;; δεν είναι δυνατόν!
<<Αίτημα των αγροτών είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζαχαρία Σπυριδάκη, είτε να τους αφήσουν να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να συναντηθούν με τον υπουργό, είτε να κατέβει ο υπουργός στο λιμάνι του Πειραιά να ακούσει τα αιτήματά τους.>>
Αυτό το αίτημα ακούστηκε στα αυτιά των κυβερνώντων, ως αίτημα τρομοκρατών!!
και η κυβέρνηση δεν συναλλάζεται με τους τρομοκράτες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου