Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

«Απόβαση» στην Αθήνα πραγματοποιούν οι αγρότες της Κρήτης.

Κανονικά αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα, μαζί με τα τρακτέρ τους, οι αγρότες της Κρήτης, παρά την παρέμβαση εισαγγελέα.
Τα πλοία "Φαιστός Παλλάς" και "Κρήτη 1" αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου με καθυστέρηση μιάμισης ώρας περίπου, λίγο μετά της 10 το βράδυ, καθώς είχαν προηγηθεί σειρά διαβουλεύσεων και επαφών του εισαγγελέα Ηρακλείου με το Λιμεναρχείο, με αγρότες αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες για το αν ήταν νόμιμη η μεταφορά τρακτέρ και πετρελαιοκίνητων αγροτικών αυτοκινήτων με τα πλοία της γραμμής.
Οι αγρότες αναμένεται να φτάσουν στον Πειραιά, από το Ηράκλειο και τα Χανιά, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι αγρότες της Λάρισας αποφάσισαν ν' αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και ν' αποχωρήσουν από το μπλόκο της Νίκαιας το πρωί της Δευτέρας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Κυριακή δήλωσαν ότι θα φύγουν συντεταγμένα, χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους, με το κεφάλι ψηλά και σοφότεροι -όπως είπαν- αφού "κατάλαβαν το ρόλο που έπαιζαν αγροτο-συνδικαλιστές που βιάστηκαν να σπάσουν τα μπλόκα και αγροτο-πατέρες που εμφανίστηκαν με δήθεν άφθαρτα πρόσωπα".

Καλά θα ήταν να ακολουθήσουν όλοι οι αγρότες την γραμμή των συναδέλφων τους από την Κρήτη και να κατέβουν να αποκλείσουν την Αθήνα και τον Καραμανλή στην Ραφήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου