Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Ας παραδειγματιστούν οι αγρότες αυτή την φορά και από τα λάθη τους και το πάθημα τους ας βάλουνε μυαλό. Δεν είναι όλοι ίδιοι Υπάρχουν αγρότες και αγρότες.
Οι μεγαλοκτηματίες, οι ενοικιαζόμενοι,οι μικρομεσαίοι, οι μικροί, οι μισθωτοί και οι ενοικιαστές
Τα προβλήματα κοινά, αλλά σε διαφορετικό μέτρο, δεν έχει τις ίδιες ανάγκες ο μικροϊδιοκτήτης αγρότης των 10 με 20 στρεμμάτων γης με τον μεγαλοκτηματία των 100 και άνω στρεμμάτων, ούτε με τον αγρότη που νοικιάζει την γη από την τσιφλικά, η τον εργάτη - αγρότη.
Δεν συγκρίνεται η πολιτική δύναμη του τσιφλικά με του μικρού αγρότη.
Είναι φυσικό πρώτα να βολευτεί ο τσιφλικάς και να πάρει πίσω τον "στρατό" του και μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι. Είναι φυσικό κάποιοι να κουκουλώσουν τον αγώνα για τα προσωπικά τους, όλοι έχουν οικογένεια και χρέη και όλοι στην καπιταλιστική κοινωνία κοιτάνε την πάρτη τους. Ο αγώνας κύριοι δεν είναι καλοπέραση και με τις προηγούμενες σας κινητοποιήσεις δεν πείσατε ότι έχετε προβλήματα αλλά ότι το διασκεδάζατε με το να κατεβαίνετε στους δρόμους και να ταλαιπωρείται τον κόσμο. Έχετε ένα κακό παρελθόν που σας ακολουθεί και είναι δύσκολο να το αποτινάξεται από πάνω σας, όποιος ακούει για κλείσιμο δρόμων από αγρότες αμέσως σκέφτεται τσίπουρα και καλοπέραση και σίγουρα όχι αγώνα. Πρέπει να βρείτε άλλες μορφές ίσως αγώνα και να πείσετε ότι έχετε αληθινά πρόβλημα και όχι ότι είναι μια περίοδος που δεν έχετε δουλειά στα κτήματα και θέλετε έτσι να περάσετε τον χρόνο σας.
Τώρα είναι περίοδος δουλειάς στα κτήματα και όσο και νάναι τα ψίχουλα είναι ψίχουλα, να μπορέσετε να βγάλετε τον χρόνο. Όσο θα ζείτε με τα ψίχουλα και τα δάνεια θα συνεχίζεται η εκμετάλλευση σας. Δεν υπάρχει αγροτική πολιτική, αυτό είναι σίγουρο, οι πολιτικοί είναι δέσμιοι των ευρωπαϊκών διαταγών. Αλλά εφόσον δεν υπάρχει αγροτική πολιτική καθήκον σας είναι να την δημιουργήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου